ویدیوهای برتر

روح غریب
روح غریب ایمانا تی وی 10 بازدید • پیش از : 5 ماه ها

⁣.
مولانا در آثار خود به جدایی و فاصله بین جسم و روح انسان پرداخته است. او معتقد است که بدن به این دنیا تعلق دارد، اما روح انسان از جهانی دیگر آمده و به این دنیا وابستگی ندارد. در واقع، روح در این دنیا غریبه است و همواره در جستجوی بازگشت به اصل خویش است. این دیدگاه مولانا، ما را به این باور می‌رساند که دنیای مادی تنها محل عبور است و نباید دل در گرو آن ببندیم. به همین دلیل، مولانا بر ضرورت حمایت از غریب در این دنیا تأکید می‌کند، چرا که خودِ انسان نیز در این دنیا غریب است و نیاز به همدلی و یاری دارد.

مولانا در مثنوی معنوی می‌گوید :

"مرغ باغ ملکوتم نیم از عالم خاک
چند روزی قفسی ساخته‌اند از بدنم"

این بیت بیانگر جدایی روح از بدن و تعلق آن به دنیایی ماورایی است. او معتقد است که این قفس تن موقتی است و روح، که از عالم بالاست، به اصل خود بازخواهد گشت.

بی تردید در این مسیر، همراهی و هدایت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و خیلی از افراد به دلیل فقدان این راهبر و راهنما به بیراهه رفته اند . مولانا نیز همواره بر اهمیت وجود راهنما در این سفر روحانی تأکید دارد. اما آنچه مهم جلوه می کند ، این نکته است که فریب اغواگران را که به دنبال مرید پروری هستند و مسیری غیر از مسیر اهل بیت را پیش می‌گیرند را نخوریم .
بالاترین و والاترین راهنما ، اهل بیت علیهم‌السلام هستند که با نور هدایت خود، مسیر صحیح را به ما نشان می‌دهند. متاسفانه برخی از افراد شیاد با درک این نیاز معنوی انسان ، با تشکیل جلساتی بنام عرفانهای مختلف و انجام برنامه های صوفیگری ، دفنوازی های بی معنا و کجراهه ها ، مردم ساده لوح را که آگاهی از این مسیر خطا ندارند گرد خود جمع می کنند و بی آنکه شاگردان بدانند در مسیر انحراف حرکت می کنند . اینان احکام خدا را رعایت نمی کنند ، نماز هم نمی خوانند بعد می گویند جلسات عرفان داریم ! طنز عجیبی است حکایت روزگار !

شاخص فقط مسیر اهل بیت ، عمل به موازین شریعت اسلام و رعایت احکامی است که خداوند بیان فرموده است لذا اگر کسی غیر این مسیر را ترسیم کرد قاطعانه بدانید انحرافی بیش نیست . ضمن آنکه خود مولانا هم برای ما ملاک نیست بلکه او شاعری بزرگ ، ایرانی و ژرف نگری است که با کلام کم نظیر خود ، احساس معنوی دلنشینی را در انسان برمی انگیزد که ستودنی است ، اما مانند هر انسان غیر معصوم دیگر مبرای از خطا هم نیست .

زندگی در زمین ( خطبه ۹۱ نهج البلاغه )
زندگی در زمین ( خطبه ۹۱ نهج البلاغه ) ایمانا تی وی 17 بازدید • پیش از : 10 ماه ها

آنچه حقیقت زندگیست و ما از آن غافلیم یا دوست داریم غافل باشیم ، همین تعابیری است که در کلام امیرالمومنین علی علیه السلام بیان شده است .

اما غفلت ما یا نپسندیدن ما واقعیت را تغییر نمی دهد

می توانیم همچنان سر در زیر برف کنیم و بگذریم
یا عاقلانه حقیقت را بپذیریم و اسیر نفس و وسوسه شیطان نشویم و از فرصت عمر درست استفاده کنیم

چشم بهم بزنیم همه چیز تمام شده است

همین سال گذشته تا این لحظه چه آدمهایی که از میان ما رفتند که خودشان باور نمی کردند که سال آخر زندگی شأن است .

از کجا معلوم . شاید تا سال آینده ما نیز پرونده مان بسته شده باشد .

خیلی زود دارد می گذرد . خیلی زود !

همچنانکه وقتی به گذشته نیز نگاه می کنیم همه چیز به سرعت گذشته و فقط انباشتی از خاطرات خوب یا بد در ذهن ما باقیمانده است .

این دنیا اقامت گاه همیشگی ما نیست
پس به چشم یک مسافر به گذرگاه این زندگی نگاه کنیم .

مسافری عاقل و واقع بین باشیم .

آن لحظه را ببینیم که در پیشگاه خداوند باید درباره همه اعمال ، رفتار ، سخن گفتن هایمان و کرداری که داشته اییم پاسخگو باشیم .

حق الناس ها !!!
پدر یا مادر در حق فرزند
فرزند در حق پدر و مادر
مردم در قبال همسایه و اطرافیان
مسئول و مدیر در قبال جامعه و زیر دستان
شوهر در حق زن
زن در حق شوهر
و همه در حق یکدیگر مسئولیم
به خدا مو را از ماست خواهند کشید

این همان معنای آزمون انسان در این گذرگاه دنیاست .

و چه غم انگیز است که همه چیز را ببازیم
از سر لجبازی با این و آن
از سر قربانی کردن آخرت برای دنیای هم حزبی و هم جناحی و دوست و رفیقمان !

یا از سر حسادت و کینه های کودکانه

خدایا چنان کن سرانجام کار
تو خشنود باشی و ما رستگار

Showing 17 out of 54